Webdesigner: Een website maken kan toch iedereen?

Het klopt, het maken van een website is tegenwoordig een stuk minder ingewikkeld dan vóór de tijd van WordPress et al. In principe zou iedereen met een toetsenbord een website kunnen opzetten. Maar moet je dat wel willen? Moet je het maken van een website niet aan een originele, goede webdesigner overlaten?:

Webdesigner: Wat zij voor jou (kunnen) betekenen

Jouw webdesigner is verantwoordelijk voor de vormgeving en het ontwerp van je website: Letterlijk van het designen van de website. De webdesigner luistert naar jouw wensen en creëert dan samen met de developer jouw website. Aangezien een goede webdesigner weet hoe het moet en wellicht zelfs een professionele opleiding heeft gevolgd, zal je website naar behoren werken en er precies zo uitzien als jij dat wilt.

Webdesigner en prijzen

Tuurlijk het is wat prijziger, om een echte webdesigner in te huren. Maar het gebruiken van een houtje-touwtje website kost je uiteindelijk meer (meer geld, meer tijd, meer zenuwen).
Zeker wanneer er iets mis gaat, is het fijn als je een professionele webdesigner hebt die het probleem zo heeft opgelost. Ook met overige vragen, aanpassingen of uitbreidingen kan je bij hem of haar tussendoor altijd terecht. Qua kosten valt het inhuren van een freelance webdesigner zeker mee. H2:

Webdesign en Copywriting: Content is king

Naast de functionaliteit en het design van de website, is de content op de website net zo belangrijk. Je wilt als bedrijf dat jouw website potentiële klanten omzet in daadwerkelijke klanten. Hierin speelt de inhoud van de website een cruciale rol. Deze moet overtuigend en informerend tegelijk zijn. Ook wil je rekening houden met de SEO van je website. Dit zijn veel factoren die verwerkt moeten worden in de tekst op de website. Het is daarom verstandig om een (freelance) copywriter in te schakelen. Een copywriter weet de tekst op jouw website zo te schrijven dat deze de bezoeker begeleid en overtuigd met jou in zee te gaan. Ook voor copywriting kan je makkelijk een goede freelance copywriter inhuren. H

Webdesigner of niet? Door wie laat jij je website maken?

Dus door wie laat jij jouw website maken? Wordt het die goedkope amateur of de professionele webdesigner of wil je het toch wel zelf proberen?

En de teksten, schrijf je je copy zelf of gebruik je de kennis van een ervaren copywriter?
Als je echt iets met je website wilt bereiken, maak dan de keus om te investeren in de professionals. webshop laten maken website laten bouwen JVH webbouw

You may also like...

0 thoughts on “Webdesigner: Een website maken kan toch iedereen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *